A bögre emblémázás technikájáról bővebben

Minden, amit a bögre emblémázásról tudni érdemes  Érdemes tisztázni a bögre emblémázásról néhány dolgot, beleértve a mosogatógépállóságot és a bögre élettartamát is.

Kezdjük a feliratozással;
Technológiailag sokféle bögre dekorálási mód létezik, amit a bögre alapanyaga határoz meg.

Tamponnyomás bögrén:
Vegyük most az alap esetet, a kerámiabögrét. Ennek a bögrének a felülete megengedi, hogy a legolcsóbb emblémázás technológia kerüljön alkalmazásra, vagyis a tamponnyomás. A tamponnyomás egy kiváló technológia, bögrék esetében azonban csak korlátokkal alkalmazható. Egyrészt méretben maximum „egy oldalas” (~ 5 cm x 7 cm) felirat kerülhet a bögrére, másrészt a beégetés alacsonyabb hőmérsékleten történik ( ~200-300 °C). Ez azt eredményezi, hogy a kerámia pórusai, hasonlóan az emberi bőrhöz, nem tágulnak ki eléggé, és a festék csak felületesen ég bele az anyagba. Mérsékelten lesz csupán kopásálló de a mosogatógépet bírni fogja. A direkt színek és a négy színes, fotó minőségű nyomat is szép lesz ezen a területen.

Szitanyomással készült beégetett dekormatrica a bögrén:
A kerámiabögrénél maradva, első szembetűnő különbség a méret. Függetlenül mindentől, a bögrének, mint reklámhordozó ajándéktárgynak, ezen funkciójának kell, hogy megfeleljen igazán.
Beégetett dekornál tehát akár a bögre teljes palástját is lehet logózni, emblémázni, feliratozni vagy fényképpel ellátni, fültől fülig, teljes magasságban.
Második fontos különbség, hogy ezzel a technológiával készült bögréket igen magas, közel 800 °C-on égetik ki a dekorral. A magas hőmérséklet miatt a kerámia jobban porózussá válik, jobban kitágul és a festéke jobban magában tartja, így lesz igazán kopásálló és mosogatógép-barát.

A két technológia árban nagyságrendileg 20%-al tér el egymástól. Érdemes tehát a célnak megfelelően kiválasztani, hogy ha egyszer már bögre, akkor az mennyire legyen tartós. Érdemes rá kérdezni a gyártónál, hogy milyen eljárással emblémázza a bögrét – a D&D Gifts & Merchandising-nál alapból a beégetett dekort fogja találni.

Bögre emblémázás és logózás cégeknek